maandag juni 18 , 2018
Text Size
   

Stad Aalst maakt Vlaamse energielening gratis

BEA

De stad Aalst heeft beslist om – als eerste stad in Vlaanderen – de Vlaamse energielening voortaan voor iedereen renteloos te maken, dus niet enkel voor de specifieke sociale doelgroep. Met die beslissing wil de stad Aalst haar burgers aanmoedigen om te investeren in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, opdat de stad haar ambitieuze klimaatdoelstellingen kan realiseren.

De Vlaamse energielening was renteloos voor specifieke sociale doelgroepen. Voor alle anderen gold er tot dusver een rentevoet van 2 %. Vlaams energieminister Bart Tommelein kondigde vorige week vrijdag in zijn zonneplan aan dat de rente op die Vlaamse energielening zou dalen naar 1 %. Maar dit moet later nog officieel bekrachtigd worden. Hoe dan ook, de stad Aalst maakt de lening renteloos en past dus het verschil (1 dan wel 2%) bij.

De Vlaamse energielening kan bij lokaal erkende “energiehuizen” worden aangevraagd voor de financiering van energievriendelijke investeringen als isolatie, hoogrendementsglas, zonnepanelen, … Het voor Aalst erkende lokaal agentschap is de vzw BEA (Beheer Energie Aalst), een autonoom gemeentelijk bedrijf. VZW BEA heeft in Aalst en omstreken intussen een stevige reputatie opgebouwd inzake ondersteuning van energierenovaties bij burgers. BEA kende tot op heden reeds 540 energieleningen toe voor een totaal bedrag van 4 miljoen euro. De vzw speelt een belangrijke rol in de uitvoering van het klimaatplan dat de stad eerder goedkeurde en dat via concrete acties moet resulteren in een CO2-reductie van 20 % tegen 2020.

Schepen Ann Van de Steen (SD&P), bevoegd voor Energie en dus ook vzw BEA: “Dit najaar starten we met een druk programma van opeenvolgende groepsaankopen voor LED-verlichting, hoogrendementsketels, pelletkachels en pellets. Begin volgend jaar zetten we in op de gebouwschil via groepsaankopen voor muurisolatie en hoogrendementsglas. Burgers die daaraan deelnemen slaan drie vliegen in één klap. Door de groepsaankoop verlaagt de prijs, de lening wordt renteloos én de energiefactuur krimpt.”

Getriggerd door de eeuwenoude rivaliteit zou ook de stad Dendermonde overwegen om eenzelfde initiatief te ondernemen.

(Bron: Energiejournaal.be)

| Printevent ® Web Solutions | © 2010 Alle Rechten Voorbehouden | VZW Bea | Werf 9 | 9300 Aalst

belem pm louis vuitton outlet,
thanks so much for your comments! louis vuitton replica
,
Monogram Tulum pm (I just simply love this purse, it was really "Love at first sight"!!!And of course, so classic, so practical Speedy 30! It is truly a beauty louis vuitton bag
,

oops - nm, ooooooold thread! lv bags

,
I personally prefer the original speedy. I've never liked bags with double handles lv bag
,Very nice! Love the color of you Alma! louis vuitton bags,Ebene all the way! louis vuitton,
I love it!!! louis vuitton
.