maandag juni 18 , 2018
Text Size
   

Groepsaankoop groene energie groot succes in Aalst, zegt Schepen Van de Steen!

De groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas in de Provincie Oost-Vlaanderen is een groot succes geworden.

Meer dan 62.000 particulieren schreven zich vrijblijvend in voor de actie. Uiteindelijk beslisten 33.485 of maar liefst 53,6% van de deelnemers om op het aanbod van de winnende energieleveranciers in te gaan. Zij hebben alvast een goedkopere energiefactuur het komende jaar.

Nieuw dit jaar, was een groepsaankoop voor bedrijven en zelfstandigen. Hiervoor tekenden 2292 deelnemers in, waarvan er 487 het aanbod accepteerden.

Na de veiling van 7 mei kregen alle deelnemers een persoonlijk overzicht van hun besparing. De gemiddelde besparing die een gezin kon realiseren bedroeg 248 euro, maar sommige deelnemers besparen zelfs 500 euro en meer.

In Aalst verleende het energiebedrijf van de stad, vzw BEA, zijn medewerking aan het project. Dankzij de expertise van de medewerkers van vzw BEA, werd het succesverhaal in Aalst verder gezet. Van alle inschrijvingen in Oost-Vlaanderen, behaalde Aalst een 3e plaats met 3351 absolute inschrijvingen. 410 gezinnen daarvan werden geholpen via het loket van vzw BEA, waarmee de 2e plaats verkregen werd.

Met de groepsaankoop is 142.108 mWh elektriciteit groen gemaakt. Goed voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 80.433 ton. Goed voor het milieu dus, maar ook voor het budget. Alle deelnemers samen besparen bijna 8,5 miljoen euro.

| Printevent ® Web Solutions | © 2010 Alle Rechten Voorbehouden | VZW Bea | Werf 9 | 9300 Aalst

belem pm louis vuitton outlet,
thanks so much for your comments! louis vuitton replica
,
Monogram Tulum pm (I just simply love this purse, it was really "Love at first sight"!!!And of course, so classic, so practical Speedy 30! It is truly a beauty louis vuitton bag
,

oops - nm, ooooooold thread! lv bags

,
I personally prefer the original speedy. I've never liked bags with double handles lv bag
,Very nice! Love the color of you Alma! louis vuitton bags,Ebene all the way! louis vuitton,
I love it!!! louis vuitton
.